Direct contact met ons?
030 72 10 714
Door Sander van Veldhuijsen | 03 juli 2018 | Vastgoed en huurrecht

Interesse in een appartement? Doe onderzoek naar de VvE

De huizenmarkt zal nog wel enige tijd krap blijven en naast het feit dat jij geïnteresseerd bent in een appartement zijn tien anderen dat ook. Wanneer je een appartement koopt word je verplicht lid van de Vereniging van Eigenaren. De VvE beheert de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex en behartigt ook de belangen van de eigenaren.

Toekomstbestendig

Veel van de potentiele kopers doen dan geen onderzoek naar de VvE waar je verplicht lid van wordt bij aankoop van het appartement.  Dat is niet verstandig. Een niet of slecht functionerende VvE kan namelijk gevolgen hebben voor je financiën en je woongenot. Binnen de VvE spaar je met de overige eigenaren, onderhoud je samen het complex, worden de leefregels bepaald en worden beslissingen genomen over bepaalde investeringen die in de toekomst noodzakelijk zijn. Vandaag de dag valt te denken aan investeringen op het terrein van duurzaamheid.  Wel of geen zonnepanelen op het dak of laadpalen voor elektrische auto’s? Als eigenaar kan je daar invloed op uitoefenen, maar dan is het wel aan te raden om van tevoren goed op de hoogte te zijn van de VvE. Een aantal aandachtspunten op een rij.

Onderzoek VvE

Wil je een appartement kopen neem dan de volgende aandachtspunten mee in het onderzoek naar de VvE.

Conclusie: Deze aandachtspunten zijn dus belangrijk om te kunnen beoordelen of de VvE goed functioneert, de zaken op orde heeft en of ze aansluiten bij je eigen wensen. Het is misschien vervelend om te onderzoeken, maar het kan een hoop vervelende financiële gevolgen voorkomen en zorgen voor woongenot.

Heb je een appartement op het oog en heb je vragen over de VvE? Wij staan je graag te woord. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je verder.


Juridisch advies nodig?

Stel een vraag aan een van onze adviseurs.