Direct contact met ons?
030 72 10 714

Sociaal verzekeringsrecht

Je staat er waarschijnlijk niet iedere dag bij stil, maar vrijwel iedereen in Nederland krijgt een keer te maken met het sociaal verzekeringsrecht. Denk maar aan:

Dit is allemaal onderdeel van het sociaal verzekeringsrecht. Met zoveel verschillende onderdelen, die zoveel verschillende mensen raken is het niet moeilijk om te bedenken dat bij de uitvoering wel eens iets mis kan gaan. In die gevallen kan het prettig zijn om juridische ondersteuning te hebben.

Sociaal verzekeringsrecht voor particulieren

Als je te maken krijgt met sociaal verzekeringsrecht is dat vaak omdat je een tegenslag hebt gehad. Je bent bijvoorbeeld werkloos geworden, of arbeidsongeschikt. Vervelende zaken die veel energie opslokken. Als je dan ook nog geconfronteerd wordt met een uitvoeringsinstantie die besluiten neemt waar jij niet achter staat, kan het weleens te veel worden om allemaal zelf te regelen. Wij ondersteunen je dan graag met juridisch advies zodat je weet welke rechten je hebt. En is het nodig daarover te procederen? Dan doen wij dat ook.

Sociaal verzekeringsrecht voor ondernemers

Ook als ondernemer kun je te maken krijgen met het sociaal verzekeringsrecht. Dat begint al met het aannemen van personeel. Hoe zit het bijvoorbeeld met de no-risk polis als je een gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer in dienst neemt? En wat als UWV bij de WIA beoordeling van een zieke werknemer besluit aan jou een loonsanctie op te leggen? Als eigenrisicodrager voor de WW, ZW of WIA kun je een dagtaak hebben aan het uitzoeken van ieders rechten en plichten en het vinden van de juiste weg binnen de verschillende betrokken instanties. Maar ook als je geen eigenrisicodrager bent, word je toch geconfronteerd met bepaalde kosten zoals de premie werkhervattingskas. Weet jij zeker dat die premie juist is berekend?

Bij al deze vragen, en meer, staan we je graag bij. Om te sparren over dossiers maar ook om te procederen als dat nodig is.

Tarieven

We werken met eerlijke uurtarieven en hanteren transparante prijsafspraken. Kijk voor de mogelijkheden op tarieven.

Bel nu direct voor een eerste advies!

 

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.