Direct contact met ons?
030 72 10 714

Pensioengat

‹ Terug naar Pensioenrecht

Wat is een pensioengat en heeft u een pensioengat?

Een pensioengat of een pensioentekort is een rekbaar begrip. Over het algemeen geldt dat als u na uw pensionering niet voldoende inkomsten heeft om goed van te kunnen leven en u niet voldoende van uw pensionering kunt genieten, er sprake is van een pensioengat.

Het maatschappelijk streven is om 70 % van het laatste verdiende inkomen te krijgen na uw pensionering. Dit is het meest gangbare uitgangspunt. Dit heeft wellicht te maken met minder kosten na uw pensionering: minder grote uitgaven voor woning, kinderen, vervoer etc. Het is echter maar de vraag of dit ook voor u zo geldt. Wellicht is het door u gewenste leefpatroon heel anders dan gemiddeld en is er in uw geval sprake van een tekort. Het heeft er bijvoorbeeld ook mee te maken of u in hetzelfde huis wilt blijven wonen, of u alleen bent en of u nog gezond bent en veel leuke dingen wilt gaan doen na uw pensionering.

Oorzaken pensioengat

Een pensioengat komt erg veel voor. Er zijn maar weinig mensen met een ongeschonden pensioenopbouw. Verschillende redenen kunnen hiervan de oorzaak zijn. Bijvoorbeeld als er sprake is (geweest) van:

Kortom er zijn vele zaken die aan een fors pensioengat kunnen bijdragen. Vaak is de pensioenopbouw en de hoogte van het opgebouwde pensioen ondoorzichtig. Hierdoor is het voor veel mensen onduidelijk hoeveel ze na hun pensionering te besteden hebben en of ze voldoende inkomen hebben na pensioendatum. Goede planning van de oude dag is aan te raden als u een pensioengat wenst te voorkomen.

Wilt u meer inzicht in uw pensioensituatie na pensionering? Is er in uw geval sprake van een pensioengat?

Neem contact op met één van onze pensioenrechtjuristen.

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.