Direct contact met ons?
030 72 10 714
Door Wim Hoogendoorn | 02 januari 2017 | Pensioenrecht, pensioencontract, Pensioenregeling

De lage rente speelt nog steeds parten bij pensioen: wat zijn de opties?

In een eerder artikel noemden we de verhoging van de pensioenrichtleeftijd naar 68 jaar in 2018 als reden om pensioen op de agenda te zetten. Voeg daar de lage rente ook gerust aan toe.

Historisch lage rente

De rente is nog steeds historisch laag, hoewel deze na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump iets is gestegen. De algemene verwachting is dat de rente nog wel een tijdje laag zal blijven, en dat heeft sterke invloed op de prijs van pensioen. Lage rente maakt gegarandeerd pensioen duur. Daarbij is, uitgaande van een gelijke toezegging, een premiestijging van 80% eerder regel dan uitzondering. Voor de meeste bedrijven is dat niet op te hoesten en bedrijfsmatig ook onwenselijk. Tegelijkertijd is er in het verleden wel een bepaalde pensioentoezegging gedaan die niet zomaar eenzijdig teniet kan worden gedaan. Is uw pensioen ondergebracht bij een pensioenfonds, al dan niet verplicht, dan heeft dat fonds de mogelijkheid om het opgebouwde pensioen te verlagen (afstempelen) en de premie te verhogen. Daarmee kunnen extreme premiestijgingen beperkt worden. Bij een verzekerde pensioenregeling kan dat niet. Daar geldt, afspraak is afspraak.

Aflopend pensioencontract

Ondernemingen waarvan het pensioencontract afloopt per 31-12-2017 krijgen te maken met de gevolgen van deze lage rentestand. Dit geldt voor middelloon- en eindloonregelingen. Nieuw is dat dit met de komst van premiestaffels gebaseerd op 2% ook geldt voor beschikbare premieregelingen. Zit u in de situatie dat uw pensioencontract eind 2017 afloopt, dan is het devies om begin 2017 al aan de slag te gaan, samen met de ondernemingsraad. Eerder bespraken wij al dat de fiscale pensioenrichtleeftijd wordt verhoogd naar 68 jaar. Dat gegeven kan hierin direct worden meegenomen.

Een vergelijkbaar pensioenresultaat behalen

Er is bij dit soort wijzigingen niet één bepaalde standaardoplossing. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Het afgelopen jaar zagen wij veel bedrijven switchen van een middelloonregeling naar een beschikbare premieregeling om op die manier toch enigszins een vergelijkbaar pensioenresultaat te behalen. Dat blijft in 2017 zeker één van de mogelijkheden, maar het is daarbij niet gezegd dat dit voor elk bedrijf de juiste oplossing is. Het is de taak van de adviseur om gezamenlijk naar de best passende oplossing te kijken.

Wilt u hierover meer weten neem dan contact op met Wim Hoogendoorn.


Juridisch advies nodig?

Stel een vraag aan een van onze adviseurs.