Direct contact met ons?
030 72 10 714
Stel direct een vraag

Pensioenrecht

De afgelopen jaren is in het nieuws veel aandacht voor pensioen en nieuwe pensioenwetgeving. Het gaat vaak om ingrijpende veranderingen en uiterst complexe wet- en regelgeving die direct van invloed zijn op (toekomstig)pensioen en toekomstig inkomen van jou of jouw medewerkers.

Enkele voorbeelden die aan de orde zijn: het afschaffen van VUT en pre- en pensioenregelingen, ontstaan van een pensioengat, pensioentekorten, verschuiving van de AOW-gerechtigde leeftijd, aanpassing aan internationale pensioenwetgeving en verhoging dekkingsgraad pensioenfondsen.

De juristen van eerlijkmetrecht zijn specialist op het gebied van pensioenrecht in de ruimste zin van het woord. Zowel waar het gaat om individuele, ingewikkelde pensioenregelingen alsook waar het een relatief eenvoudige pensioenkwestie betreft, kunnen de juristen van eerlijkmetrecht je snel en adequaat van dienst zijn met gedegen en deskundig advies en rechtsbijstand, waarbij jouw doel op een pragmatische en effectieve wijze wordt nagestreefd.

Ook o.a. voor de uitleg van nationale of internationale pensioenwetgeving, (meer) inzicht in de hoogte van je pensioenaanspraken, wijziging van je pensioenregeling, het oplossen van pensioenvragen en conflicten, de fiscale behandeling van pensioenregelingen, de gevolgen van ‘life events’ zoals echtscheiding of arbeidsongeschiktheid kun je bij ons terecht.

Bij eerlijkmetrecht werken in het pensioenrecht gespecialiseerde juristen en pensioendeskundigen, met achtergronden in het bedrijfsleven, advocatuur, de consultancy, bij banken en verzekeraars, pensioenfondsen en werknemersorganisaties.

We werken met eerlijke uurtarieven en hanteren transparante prijsafspraken (zie tarieven).

Bel nu voor direct advies!

Laatste video blog

Aanzegplicht bij tijdelijke arbeidsovereenkomsten

Gepubliceerd op 20 jan. 2017

De meeste werkgevers en werknemers weten inmiddels dat werkgevers een aanzegverplichting hebben bij tijdelijke arbeidsovereenkomsten. Maar wat houdt die verplichting in de praktijk nu precies in? Onze specialist arbeidsrecht, Bart Post, vertelt u daar meer over in zijn vlog!

Voor meer informatie lees het artikel over dit onderwerp.