Direct contact met ons?
030 72 10 714

Vennootschap onder firma (vof)

‹ Terug naar Ondernemingsrecht

Een vennootschap onder firma (hierna te noemen de Vof) is een samenwerkingsverband tussen twee of meerdere vennoten die samen een bedrijf voeren. Die vennoten zijn meestal personen, maar het kunnen ook een aantal vennootschappen, bijvoorbeeld B.V.’s zijn die samen voor een bepaald gezamenlijk project een Vof oprichten.

Als vennoot van een Vof bent u persoonlijk aansprakelijk voor schulden van de Vof. Ook als een ander vennoot deze heeft gemaakt (daarover kunt onderlinge andere afspraken maken, zie hieronder). De schuldeisers kunnen eerst bij het vermogen van de Vof om hun vordering te innen, maar als dat geen soelaas biedt, kunnen zij aanspraak maken op uw privé-vermogen.

De vennoten betalen ieder eigen inkomstenbelasting omdat men eigen ondernemer is met mogelijk recht op verschillende aftrekposten

De vennoten van een Vof doen er goed aan onderlinge afspraken te maken. Dat noemt men een Vof contract. Wat staat daar zoal in?

Kortom, het is van groot belang dat u goed nadenkt over de voorwaarden waaronder u met uw partners een Vof gaan bedrijven. Dat voorkomt onduidelijke situaties en dus beperkt het aanzienlijk de kans op onderlinge geschillen.

Eerlijkmetrecht kan u helpen bij het opstellen een op maat gemaakte vof contract. Uiteraard kunnen wij u ook begeleiden bij geschillen met uw vennoten. Belt u ons op telefoonnummer 030-72 10 714 of mail naar info@eerlijkmetrecht.nl voor juridische begeleiding ter zake de Vof.

Gerelateerde Artikelen

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.