Direct contact met ons?
030 72 10 714

Geschil met zakenpartner

‹ Terug naar Ondernemingsrecht

Hoe goed een samenwerking ook begint, soms komt aan die prettige samenwerking al snel een einde. De samenwerking eindigt in een (dreigende) ruzie met de zakenpartner. Nogal eens blijkt achteraf, op het moment dat de verhoudingen vertroebeld zijn, dat de onderlinge afspraken door de inmiddels ruziënde partijen anders worden uitgelegd.

Het is dus van groot belang de afspraken duidelijk vast te leggen. Ook kun je er vooraf voor zorgen dat er mogelijkheden zijn de samenwerking te beëindigen. In de situatie die helaas is ontstaan, is het van groot belang dat je je laat bijstaan door een jurist of advocaat met verstand van zaken.

Hoe gaan onze specialisten te werk?
Onze specialisten denken met je mee en kijken naar alle mogelijke alternatieven! Vallen de problemen die je hebt met je zakenpartner nog op te lossen, of moet de samenwerking worden beëindigd? Onze deskundige helpt je hierbij!

Het is belangrijk om te weten dat onze professionals te allen tijde maatwerk leveren. Daarnaast is het van wederzijds belang dat je een klik hebt met de jurist/advocaat en dat hij of zij begrijpt dat een goed advies niet altijd ingewikkeld en lang behoeft te zijn. Wat hierop aansluit is dat we onze klanten snel te woord willen staan en daarom werken met korte lijnen, één contactpersoon.

Wij willen graag weten wat je als klant wil, zodat we samen een doel kunnen vaststellen om dit vervolgens te realiseren. Onze specialisten helpen jou als klant en wijzen je op de haken en ogen van de juridische inhoud.

Heb je een probleem met je zakenpartner en heb je hier hulp bij nodig? Neem dan direct contact op met onze specialist ondernemingsrecht!

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.