Direct contact met ons?
030 72 10 714

Geschil met zakenpartner

‹ Terug naar Ondernemingsrecht

Vaak is het zo dat ondernemers opgetogen zijn over de te starten samenwerking, in welke juridische rechtsvorm dan ook, en de onderlinge verhoudingen goed zijn. Dat is natuurlijk ook logisch, u gaat als ondernemer een samenwerking aan om daarmee succes te bereiken!

Deze situatie brengt met zich en dat het gevaar op de loer ligt dat uit het oog is of wordt verloren dat bij de start van de samenwerking een aantal belangrijke onderlinge afspraken op papier moeten worden gezet. Nogal eens blijkt achteraf, op het moment dat de verhoudingen vertroebeld zijn, dat de onderlinge afspraken door de inmiddels ruziënde partijen anders worden uitgelegd.

In een dergelijke situatie die helaas is ontstaan, is het van groot belang dat u zich laat bijstaan door een advocaat of jurist met verstand van zaken. Al was het maar om da uw zakenpartner dat ook zal hebben gedaan en u dus de situatie moet creëren dat er sprake is van een evenwichtige verhouding in rechtsbijstand.

Er liggen op dat moment veel opties op tafel, namelijk dat u uw aandeel verkoopt aan uw partner, of u koopt juist het aandeel van uw partner. Ook kunnen u en uw partner samen de onderneming verkopen aan een derde. In al deze gevallen is goede juridische begeleiding van groot belang zodat uw rechten worden gewaarborgd. Uiteraard gaat het in een dergelijk traject ook om het bepalen van een strategie die leidt tot een maximaal resultaat en vervolgens het uitonderhandelen zodat dit resultaat bereikt wordt wat samen met u als gewenst eindresultaat is bepaald.

De juristen van eerlijkondernemingsrecht en de advocaten van EMR advocaten zijn bekend met voornoemde trajecten waarbij samenwerkingen moeten worden beëindigd. Wij hebben in vele trajecten ondernemers begeleidt die, om welke reden dan ook, de samenwerking met hun voormalige partner (s) te maken kregen met een afwikkeling van de vennootschap onder firma of de besloten vennootschap.

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.