Direct contact met ons?
030 72 10 714

Geschil met externe partij

‹ Terug naar Ondernemingsrecht

Als blijkt dat een samenwerking niet meer goed verloopt, zijn er mogelijkheden de samenwerking te beëindigen. Dit is vaak niet zonder gevolgen. Het is daarom belangrijk de juiste manier te hanteren voor beëindiging. Daarnaast zijn er nog stappen die je moet doorlopen voor je over kunt gaan tot beëindiging, zoals een ingebrekestelling. De manier van beëindigen is afhankelijk van de situatie en de inhoud van het contract. Een overeenkomst kan je bijvoorbeeld ontbinden, opzeggen of vernietigen. Maar welke weg is de juiste?

Het belangrijkste probleem zit hem in de beëindigingsmethode! Hoe kom je van de wederpartij af? Onze specialisten helpen je verder!

Hoe gaan onze professionals te werk?
Onze specialisten denken met je mee en kijken naar alle mogelijke alternatieven! Vallen de problemen die je hebt met de externe partij nog op te lossen, of moet de samenwerking worden beëindigd? Onze deskundige helpt je hierbij!

Het is belangrijk om te weten dat onze professionals te allen tijde maatwerk leveren. Daarnaast is het van wederzijds belang dat je een klik hebt met de jurist/advocaat en dat hij of zij begrijpt dat een goed advies niet altijd ingewikkeld en lang behoeft te zijn. Wat hierop aansluit is dat we onze klanten snel te woord willen staan en daarom werken met korte lijnen, één contactpersoon.

Onze specialisten helpen jou als klant en wijzen je op de haken en ogen van de juridische inhoud.

Heb je een probleem met een externe partij en heb je hier hulp bij nodig? Neem dan direct contact op met onze specialist ondernemingsrecht!

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.