Direct contact met ons?
030 72 10 714

Mediation binnen zakelijke context

‹ Terug naar Mediation

Ook in de zakelijke context kan mediation een oplossing bieden. Bij elke vorm van samenwerking schuurt het wel eens. Samenwerking binnen teams, maatschappen, met andere organisaties of er ontstaat een geschil tussen klant en leverancier.

Meestal leidt dat niet tot onoplosbare problemen. Met behulp van goede en vertrouwde adviseurs komt men er meestal wel uit. Maar soms ontstaan hoog oplopende conflicten.

Vaak gaat het om strategische vragen of financiële kwesties:

Uiteenlopende persoonlijke ambities van de partners spelen dan een grote rol. Zeker bij familiebedrijven.

Een mediator begeleidt partijen om er samen uit te komen. Pluspunt is dat u zelf greep houdt op de ontwikkeling van de mediation.

Juridische procedures leiden doorgaans tot onnodige escalatie en staan creatieve oplossingen in de weg. Bovendien duren juridische procedures vaak lang, zijn ze kostbaar en wordt de relatie onder druk gezet.

Bij mediation werkt u – onder leiding van een onafhankelijke derde – zelf aan een oplossing waarbij de vertrouwelijkheid gewaarborgd is . De mediator faciliteert de gesprekken, bewaakt in overleg met beide partijen de agenda en houdt de voortgang in de gaten.

Bel nu voor meer informatie of een afspraak of klik hier!

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.