Direct contact met ons?
030 72 10 714

Mediation bij arbeidsconflicten

‹ Terug naar Mediation

Er is sprake van ziekteverzuim en de bedrijfsarts adviseert mediation in te zetten. De samenwerking tussen een leidinggevende en een medewerker loopt niet lekker. Er is sprake van slechte beoordelingen maar u krijgt er de vinger niet op gelegd. Of u wilt onderzoeken of de samenwerking nog voortgezet kan worden of dat u beter op een respectvolle wijze afscheid van elkaar te nemen. Hoe pakt u dat aan?

In zo’n onzekere situatie kan een mediator u helpen om snel tot een oplossing te komen. De mediator zorgt voor veiligheid, daarbij komt niet, zoals bij een rechtszaak, uw hele hebben en houden of vertrouwelijke informatie op straat te liggen. Want geheimhouding is een wezenlijk kenmerk van mediation.

In vertrouwelijke gesprekken kunnen beide partijen vertellen wat ze op het hart hebben. Er is ruimte voor frustratie en wanhoop. En er ontstaat uitzicht op een oplossing.

Als u bij een arbeidsconflict kiest voor mediation kiest u voor eigen verantwoordelijkheid.Als u daar niet op zit te wachten is mediation niet uw weg. Wanneer u zegt: ‘Ik wil zelf meepraten over mijn toekomst en de beslissing daarover niet aan de rechter overlaten,’ dan is mediation een serieuze optie.

U komt elkaar vroeg of laat weer tegen. Binnen het bedrijf of daarbuiten. Zeker als u hetzelfde vak blijft uitoefenen of in dezelfde branche werkzaam blijft. De wereld is nu eenmaal klein. Dan kunt u maar beter het conflict onder ogen zien en met elkaar proberen uit te komen. Mediation helpt daarbij.

Bel nu voor meer informatie of een afspraak of klik hier!

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.