Direct contact met ons?
030 72 10 714

Mediation bij familieconflicten

‹ Terug naar Mediation

In families komen conflicten voor. Soms liggen ze aan de oppervlakte. Soms zijn ze meer verborgen, maar kunnen ze ‘zomaar, ineens’ tevoorschijn komen. Bijvoorbeeld als iemand overlijdt. Dan moeten familieleden met elkaar overleggen. Eerst over de uitvaart, daarna vaak ook over de afwikkeling van de nalatenschap.

Met mediation kun je conflicten rond de afwikkeling van nalatenschappen zowel voorkomen als oplossen. Want er komt veel kijken bij de afhandeling van een erfenis. Zowel op menselijk, zakelijk als juridisch vlak.

Een mediator kan dat alles in goede banen leiden.

Als u kiest voor mediation bij een familieruzie kiest u voor eigen verantwoordelijkheid. Als u daar niet op zit te wachten is mediation niet uw weg. Maar wanneer u zegt: ‘Ik wil zelf meepraten over mijn toekomst en de beslissing daarover niet aan een rechter overlaten,’ dan is mediation een serieuze optie. Mediation is geschikt voor elke soort familieruzie zoals over de erfenis of andere problemen.

Vaak wordt voor mediation gekozen omdat betrokken familieleden elkaar weer tegenkomen. Dan kun je maar beter aandacht geven aan je familierelatie in plaats van elkaar te ontlopen. Mediation is daarvoor de beste keus .

Bel nu voor meer informatie of een afspraak of klik hier!

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.