Direct contact met ons?
030 72 10 714

Mediation bij (echt)scheiding

‹ Terug naar Mediation

Scheiden betekent dat partners afscheid van elkaar nemen. De gevolgen van de scheiding moeten goed geregeld worden. Want een slecht geregelde scheiding kan nog jaren negatief doorwerken. Er zijn teveel nare verhalen en scheiden is al erg genoeg.

Een mediator helpt u de schade te beperken zodat u weer een nieuw leven kunt opbouwen. Een leven met afspraken, waarover de gewezen partners het met elkaar eens zijn geworden. . Over de omgang met de kinderen, de verdeling van het vermogen , de alimentatie, en pensioenen. Een mediator helpt om er samen uit te komen.

Als u bij scheiding kiest voor mediation, kiest u voor eigen verantwoordelijkheid. Als u daar niet op zit te wachten is mediation niet uw weg. Wanneer u zegt: ‘Ik wil zelf meepraten over mijn toekomst en de beslissing daarover niet aan een rechter overlaten,’ dan is mediation een serieuze optie.

Veel mensen kiezen voor mediation omdat zij weten dat zij elkaar weer tegen zullen komen. Zeker als er in een relatie kinderen zijn is dat onherroepelijk het geval: u bent de rest van uw leven via de kinderen met elkaar verbonden. Dan kun je maar beter zo goed mogelijk uit elkaar gaan. Mediation is dan een verstandige keus.

Een scheidingsmediation start met vragen als:

De antwoorden bepalen de manier waarop de mediator de bemiddeling aanpakt. Eerst behandelt de mediator de echtscheidingsmelding en bespreekt het tijdelijk regelen van praktische zaken als huisvesting, doorbetaling van belangrijke kosten en vragen naar de verdeling van de zorg voor de kinderen.

Dan komen de vijf grote thema’s aan de orde:

  1. Ouderschapsplan
  2. (Kinder en/of partner) alimentatie
  3. Vermogensdeling
  4. Pensioenverevening
  5. Scheidingsconvenant

Bel nu voor meer informatie of een afspraak of klik hier!

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.