Direct contact met ons?
030 72 10 714

De Omgevingsvergunning

‹ Terug naar Bestuursrecht

Een Omgevingsvergunning kan betrekking hebben op vele (combinaties) van activiteiten, zoals het bouwen van een woning, het kappen van een boom of het toestaan van bedrijfsactiviteiten.

Doorgaans wordt een Omgevingsvergunning verleend door het college van burgemeester en wethouders, maar in een aantal gevallen is de provincie aan zet.

Het aanvragen van een vergunning begint met een goede analyse van uw project:

Wij analyseren uw project, geven aan welke vergunningen nodig zijn en ontzorgen u graag bij het aanvragen van die vergunningen.

De vergunningen die verleend worden door de overheid kunnen van grote invloed zijn op uw woon- of werkomgeving. De Nederlandse wetgever de mogelijkheid om op verleende vergunningen te reageren middels bezwaar, beroep en/of hoger beroep. Gedegen kennis van het (ruimtelijk) bestuursrecht en goed onderzoek naar uw specifieke situatie en wensen zijn cruciaal voor het maken van bezwaar of het instellen van beroep. Het is van groot belang om (mede op basis van de jurisprudentie) de juiste argumenten aan te dragen in uw bezwaar- of beroepschrift. Ook de procedures bij de bestuursrechter (beroep) of de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (hoger beroep) kennen hun eigen aandachtspunten die bepalend kunnen zijn voor uw zaak.

Wij helpen u graag uw bezwaar- of beroepschrift op te stellen en staan u bij tijdens de zitting bij de rechtbank of bij de Raad van State. Belt u gerust voor een vrijblijvende intake!

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.