Direct contact met ons?
030 72 10 714

Vaststellingsovereenkomst

‹ Terug naar Arbeidsrecht

Wil je ontslag aanvragen voor je werknemer? Dan zijn er erg veel regels waaraan je je moet houden. Deze regels zijn afhankelijk van het arbeidscontract van je werknemer en de redenen van het ontslag. Daarnaast heb je ook nog eens te maken met een opzegtermijn en eventueel een opzegverbod.

Wanneer beide partijen instemmen kan het dienstverband in overeenstemming worden beëindigd, maar dit lukt niet altijd! In een dergelijke situatie is het verstandig om professionele hulp in te schakelen.

Hoe gaan onze specialisten te werk?

Het is belangrijk om te weten dat onze professionals te allen tijde maatwerk leveren. Of het nu gaat om de begeleiding gedurende dit proces, of het opstellen van de vaststellingsovereenkomst.

Daarnaast is het van wederzijds belang dat je een klik hebt met de jurist/advocaat en dat hij of zij begrijpt dat een goed advies niet altijd ingewikkeld en lang behoeft te zijn. Wat hierop aansluit is dat we onze klanten snel te woord willen staan en daarom werken met korte lijnen, één contactpersoon.

Wij willen graag weten wat je als klant wil, zodat we samen een doel kunnen vaststellen om dit vervolgens te realiseren. Onze specialisten helpen jou als klant en wijzen je op de haken en ogen van de juridische inhoud.

Moet er een vaststellingsovereenkomst worden opgesteld en wil je risico’s uitsluiten? Neem dan direct contact op met onze specialist arbeidsrecht.

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.