Direct contact met ons?
030 72 10 714

Uitzendwerkgevers, let op met het concurrentiebeding en relatiebeding: het belemmeringsverbod!

uitzendwerkgevers let op met het concurrentiebeding

Als uitzendwerkgever heb je waarschijnlijk een concurrentie- of relatiebeding met jouw uitzendkrachten gesloten. Je hebt immers liever niet dat de uitzendkracht buiten jou om werkzaamheden gaat verrichten voor jouw opdrachtgever (de inlener). Dan loop je immers mogelijk omzet mis. Let echter op, want het concurrentiebeding of het relatiebeding is waarschijnlijk ongeldig. Je kunt deze bedingen namelijk maar beperkt geldig afspreken met uitzendkrachten.

Belemmeringsverbod uitzendrelaties

Je mag de uitzendkracht niet verbieden bij de inlener te werken na het einde van de opdracht. Dit is het belemmeringsverbod uit de Waadi (Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs) Het belemmeringsverbod staat eraan in de weg dat je de werknemer belemmert, door een concurrentiebeding of relatiebeding, bij jouw opdrachtgever in dienst te treden. Toch zijn niet alle concurrentie- en relatiebedingen in strijd met het belemmeringsverbod.

Ongeldige bedingen

Wanneer is een concurrentiebeding of relatiebeding in strijd met het belemmeringsverbod en daarmee ongeldig? Dit speelt als je de uitzendkracht na de terbeschikkingstelling verbiedt bij een ander uitzendbureau in dienst te treden én weer bij dezelfde opdrachtgever te gaan werken. Ook mag je de uitzendkracht niet verbieden na het einde van de terbeschikkingstelling rechtstreeks bij de inlener te gaan werken.

Wat mag wel?

Het staat je wel vrij een concurrentiebeding te sluiten, dat jouw uitzendkracht verbiedt om via een concurrent in dienst te treden bij soortgelijke opdrachtgevers. Daarnaast mag je een uitzendkracht verbieden om in dienst te treden van opdrachtgevers waar hij niet tewerk is gesteld is geweest. Het moet dan vooraf duidelijk zijn welke in het relatiebeding of concurrentiebeding verboden gedragingen, op grond van het belemmeringsverbod, toch toegelaten zijn.

Let er wel op dat de wettelijke eisen die daarnaast nog gesteld worden aan het concurrentiebeding ook gelden daar waar geen belemmeringsverbod geldt.

Geen conversie

Heb je een beding dat voor een deel niet geldig is, dan is het gehele beding ongeldig. Je kunt dus niet zeggen dat alleen het ongeldige deel buiten beschouwing wordt gelaten en de uitzendkracht aan het andere deel van het beding houden.

Goede afspraken

Als uitzendwerkgever kun je dus maar beperkt een concurrentiebeding of relatiebeding afspreken met jouw uitzendkracht. Een deel van de oplossing zit in het maken van afspraken over overname van een uitzendkracht met de opdrachtgever. Je mag de opdrachtgever namelijk een redelijke vergoeding vragen voor de terbeschikkingstelling, werving en opleiding van de uitzendkracht.

Kunnen wij je helpen met het maken van afspraken met de uitzendkracht of de opdrachtgever? Neem dan contact met mij op!


Juridisch advies nodig?

Stel een vraag aan een van onze adviseurs.