Direct contact met ons?
030 72 10 714
Door Renée Engel | 08 maart 2019 | Arbeidsrecht

Slippertje gemaakt?

Gaat jouw werknemer op wintersport, is dat een goed idee?

Koning winter is gearriveerd.  We zijn weer een filerecord rijker en we dromen weer volop over de tocht der tochten, giet it dit jaar dan een keer echt oan?

Het winterse weer levert ook een hoop ongelukken op, met niet alleen een paar blauwe plekken tot gevolg. Sommige glijpartijen, botsingen en wintersport ongelukken zorgen ervoor dat werknemers niet meer kunnen werken.

Ben je als werkgever dan verplicht het loon te blijven betalen?

Als werkgever heb je tijdens arbeidsongeschiktheid door ziekte de verplichting tot betaling van loon. Dat geldt ook als je werknemer na het onderbinden van de schaatsen toch niet het talent van Sven Kramer blijkt te bezitten, valt en daardoor arbeidsongeschikt raakt. Of als je werknemer een ongelukkige manoeuvre tijdens het skiën maakt en met een gipsvlucht thuiskomt.

Bij arbeidsongeschiktheid dien je de werknemer minimaal 70% van het loon te betalen. Als dat is overeengekomen in de arbeidsovereenkomst of cao is dat soms meer. Deze regeling kan soms worden verminderd als je werknemer meermalen hebt gewaarschuwd voor risicovolle sporten, hij alle waarschuwingen negeert en hij weet dat het een risicovolle sport is. Het is aan te raden dit vooraf goed vast te leggen.

De loondoorbetalingsplicht is er niet altijd

Als een werknemer door opzet of bewust roekeloos gedrag arbeidsongeschikt raakt, dan hoef je als werkgever het loon tijdens arbeidsongeschiktheid door ziekte niet te betalen. Zo’n situatie komt bijna nooit voor. Rechters nemen opzet of bewuste roekeloosheid zelden aan.

Als werkgever moet je namelijk kunnen aantonen dat er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid. Je moet dan bewijzen dat werknemer de intentie had arbeidsongeschikt te worden. Schaatsen of skiën is niet zonder risico, maar het feit dat werknemer een risico neemt, wil niet zeggen dat sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid.

Loonschade

Als werknemer arbeidsongeschikt raakt door toedoen van een ander kan je de loonschade mogelijk wel verhalen. Voorwaarde is dat werknemer niet kan werken en je als werkgever zelf het loon doorbetaalt. Het nettoloon, de re-integratie en administratiekosten kun je verhalen. De loonbelasting, sociale premies en het loon voor de vervanger van de arbeidsongeschikte werknemer kun je niet verhalen.

Vragen over de loonbetaling tijdens ziekte of het verhalen van loonschade? Neem contact op met een van onze juristen!


Juridisch advies nodig?

Stel een vraag aan een van onze adviseurs.