Direct contact met ons?
030 72 10 714
Door Natascha Schenk | 13 december 2018 | Arbeidsrecht, Arbeidsongeschiktheid, Uitkeringen, Werkloosheidsuitkeringen, Ziekte

Premie werkhervattingskas

Als je géén eigenrisicodrager bent, betaalt UWV de ZW-uitkering en de WIA-uitkering aan jouw werknemers die ziek uit dienst zijn gegaan. Dat geldt ook voor werknemers die uit dienst zijn gegaan, géén WW-uitkering ontvingen en die binnen vier weken na de beëindiging van het dienstverband ziek zijn geworden. De betaling van de ZW en/of WIA-uitkering gaat buiten jou als werkgever om. Wél kan de instroom van deze zieke werknemer in de ZW en/of WIA voor jou tot een hogere premie leiden. Ieder jaar betaal je namelijk de premie werkhervattingskas. Onderdeel daarvan is de gedifferentieerde premie ZW/WIA. De hoogte van die premie is afhankelijk van de hoogte van loonsom.

Er zijn drie categorieën:

Kleine werkgever

Voor de kleine werkgever geldt dat zij alleen een sectorale premie betalen. Deze premie heeft een vast percentage welke wordt vastgesteld aan de hand van de gemiddelde ZW- en WIA instroom in de sector van de werkgever. Het maakt voor deze premie niet uit of je 10 zieke werknemers laat instromen in de ZW of 0. Concreet betekent dit dat je als werkgever geen direct financieel nadeel hebt van het ziek uit dienst laten gaan van een werknemer.

Grote werkgever

Voor de grote werkgever geldt dat zij alleen een individuele premie betalen. Deze premie is gebaseerd op hun eigen instroom van zieke werknemers in de ZW en WIA. Je merkt dus als werkgever dat de premie omhoog gaat als werknemers ziek uit dienst gaan en een ZW/WIA uitkering ontvangen. Goed om te weten is overigens dat de premie van 2018 gebaseerd is op de betaalde ZW- en WIA uitkeringen aan jouw ex werknemers in 2016. Een zieke werknemer die in 2018 uit dienst gaat, zie je dus pas in 2020 terug in de premie.

Middelgrote werkgever

De middelgrote werkgever betaalt een combinatie van de sectorale premie en de individuele premie.

Tip: Jaarlijks wordt de hoogte van de premie werkhervattingskas vastgesteld door de Belastingdienst. Het is belangrijk om die beschikking van de Belastingdienst goed te controleren. Werknemers die ziek zijn geworden als gevolg van een ongeval waarvoor een derde aansprakelijk is (ook wel regres genoemd), mogen bijvoorbeeld niet meegeteld worden. Hetzelfde geldt voor werknemers die onder de no-riskpolis vallen. Het loont dus om bij de Belastingdienst de lijst van werknemers op te vragen om de beschikking te kunnen controleren. Een goed moment om dat te doen is nadat je de beschikking van de Belastingdienst hebt ontvangen. Wij helpen je daar graag bij! Bel gerust 030-721 07 14 en vraag naar Natascha Schenk


Juridisch advies nodig?

Stel een vraag aan een van onze adviseurs.