Direct contact met ons?
030 72 10 714

Ontslag

‹ Terug naar Arbeidsrecht

Hoe kan een arbeidsovereenkomst worden beëindigd volgens de wet?

In de proeftijd of bij het aflopen van een tijdelijke arbeidsovereenkomst afloopt is het eenvoudig om afscheid te nemen van een werknemer. Maar wat als de werknemer een arbeidsovereenkomst heeft voor onbepaalde tijd?

Afhankelijk van het soort dienstverband en de reden voor het ontslag, dient de juiste route gekozen te worden. De wet biedt namelijk verschillende mogelijkheden zoals een ontslagvergunning van het UWV, ontbinding via een kartonrechter of een vaststellingsovereenkomst. Onze specialisten arbeidsrecht hebben jarenlange ervaring met dit traject en helpen jou in dit ingewikkelde proces!

Hoe gaan onze specialisten te werk?
Of het nu gaat om een verstoorde arbeidsverhouding of verwijtbaar handelen van de werknemer, onze professionals leveren te allen tijde maatwerk.

Daarnaast is het van wederzijds belang dat je een klik hebt met de jurist/advocaat en dat hij of zij begrijpt dat een goed advies niet altijd ingewikkeld en lang behoeft te zijn. Wat hierop aansluit is dat we onze klanten snel te woord willen staan en daarom werken met korte lijnen, één contactpersoon.

Wij willen graag weten wat je als klant wil, zodat we samen een doel kunnen vaststellen om dit vervolgens te realiseren. Onze specialisten helpen jou als klant en wijzen je op de haken en ogen van de juridische inhoud.

Ben je op zoek naar de juiste route voor het beëindigen van een arbeidsovereenkomst? Onze specialist arbeidsrecht helpt je hierbij! Neem direct contact op met onze specialist.

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.