Direct contact met ons?
030 72 10 714

Disfunctioneren

‹ Terug naar Arbeidsrecht

Bij disfunctioneren voldoen de prestaties van de werknemer niet (meer) aan de verwachtingen die je als werkgever hebt. De taken worden niet op de juiste wijze vervuld.

Voordat je als werkgever de werknemer kan ontslaan op grond van disfunctioneren, moet er eerst een verbetertraject worden aangeboden aan de werknemer. In dit traject zullen concrete doelen worden opgesteld om het functioneren van de werknemer te verbeteren. Slaagt dit traject niet, dan kan er worden gekeken naar herplaatsing binnen de eigen organisatie.

Is er geen mogelijkheid voor herplaatsing of is die niet succesvol? Dan kan werkgever de arbeidsovereenkomst wellicht laten ontbinden door de kartonrechter.

Hoe dragen wij hieraan bij?
Onze specialisten arbeidsrecht helpen je bij het maken van de juiste keuzes in dit proces. Het is belangrijk om te weten dat onze professionals te allen tijde maatwerk leveren. Of het nu gaat om begeleiding van het traject of het ontbinden van de arbeidsovereenkomst!

Daarnaast is het van wederzijds belang dat je een klik hebt met de jurist/advocaat en dat hij of zij begrijpt dat een goed advies niet altijd ingewikkeld en lang behoeft te zijn. Wat hierop aansluit is dat we onze klanten snel te woord willen staan en daarom werken met korte lijnen, één contactpersoon.

Wij willen graag weten wat je als klant wil, zodat we samen een doel kunnen vaststellen om dit vervolgens te realiseren. Onze specialisten helpen jou als klant en wijzen je op de haken en ogen van de juridische inhoud.

Is er sprake van een disfunctionerende werknemer?  Wij helpen je in dit traject!
Neem direct contact op met onze specialist arbeidsrecht.

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.