Direct contact met ons?
030 72 10 714
Door Manon van den Brand | 11 april 2018 | Arbeidsrecht, Arbeidsrecht, Ontslag

Concept-wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

Concept-wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

De Wet Werk en Zekerheid die sinds 1 januari 2015 gefaseerd is ingevoerd, gaat waarschijnlijk binnenkort op een aantal punten weer op de schop. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft namelijk de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) op internet gepubliceerd. De komende tijd kan iedereen zijn mening geven over deze nieuwe wet en de eerste kritiek op het voorstel is al binnen.

Doel van het wetsvoorstel

De minister heeft een pakket aan maatregelen voorgesteld onder meer om het ontslagrecht te versoepelen. De minister wil hiermee bewerkstelligen dat werkgevers werknemers sneller een vast dienstverband aanbieden zodat meer werkenden zekerheid hebben. De minister wil flexwerk niet verbieden. De elf voorgenomen maatregelen van de minister luiden als volgt:

Ontslagrecht

Transitievergoeding

Proeftijd en ketenregeling

Flexibele krachten

WW

Tot slot: Of de minister deze verscherpte ontslagregels en gewijzigde regels voor flexibele krachten daadwerkelijk doorvoert, is nog de vraag. In de media is al (forse) kritiek geuit op deze nieuwe wet. Zodra meer bekend is over de voorgenomen wijzigingen stellen we je daarvan vanzelfsprekend op de hoogte. Mocht je tussentijds al vragen hebben, neem dan contact op met één van onze arbeidsrechtspecialisten.


Juridisch advies nodig?

Stel een vraag aan een van onze adviseurs.