Direct contact met ons?
030 72 10 714

Ziekte en re-integratie

‹ Terug naar Arbeidsrecht

Is je werknemer ziek en is het onduidelijk hoe lang dit gaat duren? Dan begin je samen aan een re-integratietraject. Als werkgever ben je verplicht om ervoor te zorgen dat je werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk kan.

Je werknemer speelt in deze situatie ook een belangrijke rol. Hij is verplicht om mee te werken aan zijn re-integratie. Bijvoorbeeld door tijdelijk ander werk binnen je bedrijf te accepteren. Daarnaast kan het gaan om het volgen van een cursus.

Loopt de re-integratie vast en sta je stil in het proces? Onze specialisten arbeidsrecht helpen je verder!

Hoe gaan onze specialisten te werk?
Het is belangrijk om te weten dat onze professionals te allen tijde maatwerk leveren. Of het nu gaat over het starten van het re-integratieproces of een uit de hand gelopen situatie.

Daarnaast is het van wederzijds belang dat je een klik hebt met de jurist/advocaat en dat hij of zij begrijpt dat een goed advies niet altijd ingewikkeld en lang behoeft te zijn. Wat hierop aansluit is dat we onze klanten snel te woord willen staan en daarom werken met korte lijnen, één contactpersoon.

Wij willen graag weten wat je als klant wil, zodat we samen een doel kunnen vaststellen om dit vervolgens te realiseren. Onze specialisten helpen jou als klant en wijzen je op de haken en ogen van de juridische inhoud.

Is er sprake van ziekte binnen je bedrijf en heb je hulp nodig bij de re-integratie? Neem dan direct contact op met onze specialist arbeidsrecht.

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.