Direct contact met ons?
030 72 10 714
Stel direct een vraag

Arbeidsrecht

Reorganisaties, ontslagen en (flexibele) samenwerkingsvormen, waaronder het vervallen van de VAR voor zzp-ers. Er verandert de laatste jaren veel in het landschap van het arbeidsrecht. Dat biedt soms voordelen, maar zeker ook uitdagingen. Voor werkgevers én werknemers en zzp-ers.

De juristen van eerlijkmetrecht zijn specialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Ze staan je bij op het moment dat je het nodig hebt of helpen je vervelende situaties te voorkomen. Juist vanwege hun specialisme, en achtergronden in onder meer de advocatuur, rechterlijke macht, het bedrijfsleven, de consultancy en werknemersorganisaties, hebben onze juristen veel parate kennis. Dat leidt tot kostenbesparing op de toch al scherpe tarieven van eerlijkmetrecht. Bovendien streven wij duurzaamheid na in onze relaties en dat zie je terug in onze adviezen.

Omdat we zowel voor werkgevers als werknemers werken zijn we bovendien in staat goed op de strategieën van de wederpartij in te spelen. Tot slot delen we natuurlijk binnen ons team onze kennis en ervaring. En daar profiteer je merkbaar van.

Wil je volledig ontzorgd worden, alleen af en toe een brief laten tegenlezen of even sparren, bij ons staat de klantvraag centraal en wij vinden alle vormen van dienstverlening interessant. Eerlijkmetrecht: hét betaalbare alternatief voor de gevestigde orde aan juridische dienstverlening!

We werken met eerlijke uurtarieven en hanteren transparante prijsafspraken.

Kijk voor de mogelijkheden op tarieven.

Laatste video blog

Wat te doen met een zieke werknemer?

Gepubliceerd op 10 nov. 2017

Als werkgever kan je te maken krijgen met een zieke werknemer. Maar wat zijn als werkgever je rechten en plichten en hoe kan je een zieke werknemer helpen? Specialist arbeidsrecht Jony van Beers legt in 5 stappen uit wat je als werkgever kunt doen.